Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bokor Balázs bemutatkozása

2012.10.02

Bokor Balázs bemutatkozása

a Pajta Galériában

 

2012. szeptember 28-án este egy professzorokból, művészekből, tudósokból, üzletemberekből, írókból, stb. álló meghívott vendégsereg előtt mutatkozott be Bokor Balázs, mint festő.

Bokor Balázs a közelmúltban tért haza Los Angelesből, ahol, mint Magyarország főkonzulja jelentősen hozzájárult, többek között az ottani magyar kultúra felpezsdítéséhez.

Hazatérve a Külügyminisztériumban – újabb felelős poszton – szolgálja hazáját.

Köztudott, hogy idáig szabadidejében írói ambíciójának élt. Könyvei jelentek meg, amelyekben hosszú, sikeres diplomata pályafutásának emlékezetes eseményeit örökítette meg. Legutóbbi könyvében az Amerikában élő sikeres magyar honfitársainak életútjáról, küzdelmeiről, sikereik titkairól számol be.

Így kapott helyett ebben a könyvben Géczy Olga is, aki nemcsak karmesterként, hanem festőművészként is elismerést aratott a nyugati világban.

Ezen a fent említett estén Bokor Balázs festményeivel lepte meg az egybegyűlt társaságot. A Pajta Galéria (2073 Tök, Kossuth Lajos utca 16.) nem először ad helyet érdekes, kiemelkedő kulturális eseményeknek. Elég, ha például a két éve megrendezett Adventi hangversenysorozatra emlékezünk, ahol hazánk kiváló orgonaművészei: Kalocsai Károly, Pálúr János, Dékány András szólaltatta meg a Travnik István és Farkas Zsuzsanna által rendelkezésre bocsájtott Johannus orgonán, az orgonairodalom gyöngyszemeit.

Aurell David és Géczy Olga a „Művészet és Kultúra Világa Egyesület” nevében boldogan helyt adott Bokor Balázs 10 festményének a Pajta Galériában. Az írás mellett tovább bővült Bokor Balázs művészetek iránti érdeklődése.

Bokor Balázs további két képe megtekinthető a „Független Magyar Szalon Képzőművészeti Egyesület 2012. október 3-án 17.30-kor megnyíló kiállításán, az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központban (1012. Budapest, Attila út 93.)

 

A mappában található képek előnézete Bokor Balázs bemutatkozása

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.